Design Leon bistro

Fie ca vorbim despre un design modern, unul clasic sau design, atunci cand avem in proiect amenajarea interioara a unui restaurant si ne dorim sa iesim din tipare cu acest proiect, sa surpindem placut si sa ne formam o clientela aparte, pe langa faptul ca nu ne prea putem lipsi de sfatul unui specialist care sa controleze si sa directioneze investitiile, e foarte important sa ne gandim la ambientul general final pe care il vom crea.

Amenajarea unui restaurant, crearea unui design inspirational, este o provocare, o provocare mai mare chiar decat amenajarea unei locuinte, daca ne gandim la faptul ca rezultatul scontat este o atmosfera confortabila si pe placul unui public larg.

Stim ca o experienta terapeutica destul de la indemana oricui poate fi masa in oras intr-un cadru placut. Rafinament culinar, servicii care se incadreaza in standarde ridicate de calitate dar si o amenajare inspirata, care inspira la randul ei, pot face ca momentele petrecute intr-un restaurant sa devina memorabile, facandu-ne sa ne dorim reintorcerea in acel loc.

Designul unui restaurant poate face ca toti clientii lui sa se simta incadrati intr-un segment, intr-o clasa sociala, intr-un grup de interese, intr-un cerc cu un anumit hobby. Tema de decorare a spatiului este instrumentul cel mai la indemana pentru a face acest lucru.

Subiectul decorarii se va gasi de cele mai multe ori in backround, in accesorizare, in elementele principale ale amenajarii dar si in detalii. Putem alege ca tema de decorare sa fie un sport, coloristica, sufrageria bunicii, un salon aristocratic de lux, un element semnificativ dintr-o perioada istorica, cinematografia, un simbol oriental, un subiect mediatizat sau orice altceva cu un impact vizual puternic. Uneori tema de decorare este chiar destul de greu de identificat si creativitatea designerului este transpusa intr-o amenajare eclectica.

In ceea ce priveste mobilierul pe care il vom alege pentru restaurant acesta va fi evident unul rezistent la trafic si in masura posibiltatilor si unul aparte, nu de duzina.

Corpurile de iluminat sunt de asemenea importante in stabilirea ambiantei si trebuie alese in ton cu stilul de amenajare si cu tematica de decorare. Accesoriile, desi par a fi de prisos intr-un asemenea cadru, sunt in fond cele care vor diferentia proiectul final. Tot prin accesorizare vom sarbatori in restaurant anumite evenimente, vom sublinia anumite nuante sau anotimpuri.

Amenajarea interioara a unui restaurant este o sarcina destul de dificila avand in vedere faptul ca redecorarea lui poate fi facuta la intervale mari cu asumarea unor investitii serioase, acesta este motivul principal pentru care specialistii Koncepto se mentin informati cu privire la ultimele tendinte, concepte, materiale si solutii ingenioase utilizate la nivel global in designul interior.

Din:’’Design inspirational pentru restaurante’’ (12.11.2012)

by Patricia Stroie, blogger Koncepto

sursa: http://www.design-boutique.ro/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.